Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Yumeiho masszázs linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Yumeiho masszázs képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: yumeiho.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 106 db
 Yumeiho masszázs

Yumeiho masszázs

A yumeiho a tradícionális keleti masszázstechnikák egyike. A yumeiho olyan komplex, izületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmazó egésztesti-gyúrás, amelynek célja a test szimmetriájának és ezzel harmonikus működésének fenntartása vagy visszaállítása.

 Yumeiho masszázs oldal

Yumeiho masszázs oldal

A Yumeiho japán masszázs technikával kapcsolatos cikkek és érdekességek. Yumeiho masszőrök, illetve yumeiho masszázs tanfolyamokról is első kézből értesülhet. Ha Ön is yumeiho masszázsterapeuta, akkor keressen meg, hogy feltölthessem adatait és tanfolyamait.

 Yumeiho, avagy új élet kezdete

Yumeiho, avagy új élet kezdete

Faragó Katalin a Magyar Yumeiho Egyesület elnöke elmondta: Japánba utazva talált rá erre a gyógymódszerre. Kezelés alá vetette magát és látva a javulást döntött a speciális tanulmányok folytatása mellett. Több évet töltött a Yumeiho hazájában és eközben Magyarországra is szervezett utakat, így egy japán mesterrel közösen ismertették meg az emberekkel a gyógykultúrát.

A kapán yumeiho masszázs alapjai

A kapán yumeiho masszázs alapjai

A yumeiho terápia közel 30 éve van jelen a világon, hazánkban az 1990-es évektől ismerik. A sok évi tapasztalat alapján kijelenthető, hogy a terápia eredményes gyógyítást tesz lehetővé az izom és ízületi betegségeknél, különböző gerincbántalmaknál, a keresztcsont fájdalma, valamint ülőidegzsába esetén, stb. A masszázs a szervezet energetikájára és a belső szervekre is rendkívül jó hatással van. A masszázs során helyére kerül az elcsúszott medence és a gerincoszlop, ez pedig pozitívan befolyásolja a belső szervek működését. A masszázs kondicionáló és frissítő jellegű is egyben, mert alkalmazásakor javul a szervezet vér és nyirokkeringése, ezáltal a szervezet önméregtelenítő folyamatai is beindulnak. A szervezet felfrissül, megújul. A masszázs matracon történik a földön.

A masszázs hatásai

A masszázs hatásai

Krónikus gerincproblémák, gerincsérv estén eredményesen alkalmazható a Yumeiho masszázsterápia, (részletes leírása azonos címszó alatt) és a Breuss masszázs is. A Yumeiho masszázzsal jól fellazíthatóak a letapadt hátizmok és a medence területe, valamint elvégezhető a gerincoszlop óvatos kimozgatása, helyreigazítása, nyújtása.

A masszázs jellegzetessége

A masszázs jellegzetessége

A yumeiho-masszázs egy japán masszázsféle, melyet Saionji Masayuki a kínai buddhista kolostorok harcművészetének egyes elemeiből rakott össze. Speciális képzés után a masszőr az egész testet alaposan átgyúrja, az ízületeket kimozgatja, s a blokkokat oldja, hogy szabadabbá tegye a mozgást és az energiakeringést is.

A masszázs titkai

A masszázs titkai

A Yumeiho masszázs alapja a szimmetriaelmélet. Az emberi testet a medencéhez kapcsolódóan egyenlően támasztja alá a két láb. Ha valamilyen ok következtében a medence vízszintes helyzete megváltozik, a testsúly több mint fele az egyik lábra helyeződik, ezáltal a test szimmetriaközpontja eltolódik, ami mind a mozgásrendszer, mind a belső szervek működésében komoly elváltozáshoz vezethet.

A masszázs története

A masszázs története

1993-ban dr. Nehéz Judit, egy természetgyógyászati központ orvosa kezdte a technika meghonosítását Magyarországon a yumeiho masszázst megalkotó mestertől, Sajonji Masayukitól kapott felhatalmazás és instrukciók alapján.

A masszázstechnika

A masszázstechnika

A hagyományos távol-keleti masszázsrendszerek elméleti alapja a meridián rendszer és annak energetikai törvényszerűségei. Az elmélet szerint a csatornákban (nadi) áramlik az energia (prána) 24 órás ciklusban. A testben az energiák akadálytalan áramlása az egészséget jelenti. Ha a test szimmetrikus, izmai és kötőszövetei lazák, akkor az egész test vér, - nyirok,- és energiakeringése tökéletes, a felfogás szerint nem is betegedhet meg.

Hirdetés
A yumeiho (japán) masszázs

A yumeiho (japán) masszázs

Ez a masszázs három különböző technikát ötvöz: a csontkovácsolás, a hagyományos masszázs és az energiakezelés előnyeit használja. Az energiacsatornák mentén történő végtagkimozgatásokat, nyújtásokat és az izmok megdolgozását alkalmazza. Elmondható, hogy a japán masszázs az izmok lazításával, a testszimmetria helyreállításával és az energia harmonizálásával fejti ki egészségmegőrző hatását. Az eredete egészen a Shaolin szerzetesek idejébe nyúlik vissza.

A Yumeiho elmélete

A Yumeiho elmélete

A Yumeiho azt állítja, hogy az emberi test normális állapota a szimmetria, annak ellenére, hogy mint láttuk, csaknem mindenki aszimmetrikus. Ennek az aszimmetriának az oka Saionji Masayuki professzor szerint az SI izület elmozdulása. Eredménye pedig számos mozgás- és belszervi betegség.

A yumeiho masszázsterápia titkai

A yumeiho masszázsterápia titkai

A Yumeiho nyomó-gyúró masszázsfogásokból, akupresszúrából és ízületi helyreigazító mobilizációból áll össze. A földön (matracon) könnyű, vékony öltözetben történő masszázst mindig az adott páciensre szabva alkalmazzák. A szakmailag megfelelően képzett Yumeiho terapeuta a pácienssel való első találkozáskor már tudja, melyik mozdulatsort alkalmazhatja s melyiket nem, vagy hogy egyáltalán lehetséges-e a terápia alkalmazása.

A Yumeiho útja

A Yumeiho útja

A Yumeiho útja akkor kezdődik, mikor a kezdő tanfolyam véget ér. A következő naptól kezdve már egyedül kell gyakorolni, nincs aki "fogja" a kezünket, mondja a sorrendet, kijavítsa a hibákat. Természetesen eleinte, amíg nem biztosak a fogások, nem szabad beteg embert kezelni, viszont a gyakorlás fontos, amennyiben ezen az úton akarunk továbbhaladni. Ezért tehát kezdjük a Yumeihot barátokon, ismerősökön, a család egészséges tagjain, ők is örülni fognak, megértőbbek és segítenek is.

Áttekintő leírás

Áttekintő leírás

A Yumeiho vagy japán masszázs, egy keleti masszázstechnika. Célja az emberi csont- és izomrendszer egyensúlyba hozása és a szervezet energiaáramlásának akadálytalanítása és serkentése. A masszázs egyrészt a helyükből kimozdult izületek helyreigazításából, valamint a helyükön lévő izületek stimulációjából és mély, izomlazító nyomó-gyúrásból áll. A masszázs során az összes fő energiavonal, akupresszúrás pont is érintett.

Bartók Ákos

Bartók Ákos

Talptól fejtetőig minden izmot átmasszíroz, minden izületet megmozgat. Az energiavonalak (meridiánok) mentén haladva feltölti, harmonizálja a testet és a lelket. Speciális fogásai révén csökkenti az ízületi fájdalmakat, gyorsítja a felgyógyulást a fizikai sérülésekből. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal megszüntetheti a végtagok zsibbadását, a fejfájást.

Bognár András

Bognár András

Komplex, izületkimozgató és energetikai elemeket egyaránt tartalmazó egésztestes kezelés, melynek célja a test harmónikus működésének megőrzése, ill. helyreállítása. Célja a test statikai, energetikai, izomzati egyensúlyának elváltozásainak kezelése, a kezelő gyakorlati és empatikus lehetőségei szerint az elváltozások okainak feltárása, a test öngyógyító erőinek aktivizálása.

Budai Egészségközpont Selfness Yumeiho

Budai Egészségközpont Selfness Yumeiho

A selfness programunk keretében a hozzánk forduló pácienseket személyre szabott tanácsokkal és speciális terápiák alkalmazásával segítsük abban, hogy tartósan javítsák testi-lelki egészségüket, azaz életminőségüket. Szolgáltatásaink körének kialakításában a hagyományos keleti orvoslás előnyeit emeltük ki, többek között foglalkozunk ayurvédikus masszázs terápiával, a ősi japán yuemiho masszázzsal, de a kínai gyógymasszázs is elérhető szolgáltatásaink között. Ha azonban a melegítéses kezelésekre van szükség, keresse fel moxa terápiánkat és vákumterápiás rendelésünket is.

Tuti menü